Kalendar Aktiviti
Kalendar Aktiviti 2019
Tahun
15 Januari Majlis Perjumpaan YAB Datuk Seri Panglima Haji Mohd. Shafie bin Haji Apdal, Ketua Menteri Sabah merangkap Pengerusi Lembaga Pemegang Amanah Yayasan Sabah bersama Pengurusan Kumpulan Yayasan Sabah di Wisma Innoprise, Kota Kinabalu.
18 Januari Taklimat Program Pertukaran Pelajar-pelajar Sabah Sarawak di Bilik Multivision, Menara Tun Mustapha, Kota Kinabalu.
24 Januari Majlis Penyampaian Bantuan Pendidikan One-Off dan Bantuan Balik Sekolah Menengah bertempat di Kompleks Dewan Kuliah Pusat, UMS.
26 Januari Majlis Perhimpunan Korporat Benta Wawasan Sdn. Bhd. bersama YAB Ketua Menteri Sabah dan Lawatan Kerja Rasmi Ahli-Ahli Lembaga Pengarah BWSB di Dewan Serbaguna, Ladang Seraya, Benta Wawasan, Tawau.
2 Februari Taklimat kepada Ibu Bapa Murid-murid Tadika Ria bertempat di Teater Tun Hamdan, Menara Tun Mustapha.
8 Februari Majlis Penyerahan Bantuan Pakaian Seragam Sekolah kepada Mangsa Kebakaran Kg. Perpaduan Pulau Banggi Kudat di Pejabat Pegawai Pembangunan Masyarakat N.1 Banggi.
13 Februari Majlis Makan Malam Kumpulan Yayasan Sabah di Auditorium Tun Ahmad Raffae, Menara Tun Mustapha, Kota Kinabalu.
15-22 Februari Karnival Sukan Antara Yayasan-Yayasan Se-Malaysia ke-13(PESAYA), Langkawi, Kedah.
23 Februari Majlis Ramah Mesra Menteri Pelajaran dan Inovasi dan Pengarah Yayasan Sabah bersama Siswa-Siswi Sabah Zon Utara di Dewan Budaya, Universiti Sains Malaysia, Pulau Pinang.
2 Mac Program Hari Sihat Cergas Warga Kumpulan Yayasan Sabah.
8 Mac Lawatan Kebawah Duli Yang Maha Mulia Seri Paduka Baginda Raja Permaisuri Agong Tunku Hajah Azizah Aminah Maimunah Iskandariah binti Al-Marhum Al- Mutawakkil ‘Alallah Sultan Iskandar Al-Haj ke Galleria Artisan, Menara Tun Mustapha.
12 Mac Majlis penyerahan kenderaan bagi inisiatif rondaan (Pemantauan & Penguatkuasaan) di Lembah Danum-Lembangan Maliau-Kanyon Imbak di Menara Tun Mustapha.
21-22 Mac Pameran sempena Persidangan Antarabangsa Heart of Borneo (HoB) "Transcending Boundering for a New Conservation Era” anjuran Jabatan Perhutanan Sabah di The Magellan Sutera, Sutera Harbour Resort, Kota Kinabalu.
26 Mac Majlis Perasmian Pusat Pembelajaran Kanyon Imbak (ICSC) oleh YAB Datuk Seri Panglima Haji Mohd. Shafie bin Haji Apdal, Ketua Menteri Sabah merangkap Pengerusi Lembaga Pemegang Amanah Yayasan Sabah, Kanyon Imbak, Tongod.
29 Mac Seminar Petunjuk Prestasi Utama (KPI), Teater Tun Hamdan, Menara Tun Mustapha.
16 April Borneo Geographic Expedition Seminar di Ming Garden Hotel & Residences,Kota Kinabalu.
18 April Hari Sukaneka Bahagian Perkembangan Kanak-Kanak, Kompleks Sukan Tun Adnan.
22 April Taklimat pencegahan rasuah di Bilik Multivision, Menara Tun Mustapha.
23 April Program Jom Membaca, Perpustakaan Penyelidikan Borneo Tun Haji Mohd. Fuad Stephens.
30 April Program Kecemerlangan Pelajar SMK Pengiran Omar, Dewan Serbaguna Sipitang.
1 Mei Pameran sempena Pelancaran Perayaan Pesta Kaamatan Peringkat Negeri Tahun 2019, Dataran Bengkoka, Pitas.
3 Mei Majlis Penyampaian Anugerah Biasiswa Cemerlang Negeri Sabah dan Pelancaran Karnival Pendidikan dan Kerjaya Negeri Sabah di Auditorium Tun Ahmad Raffae, Menara Tun Mustapha. Karnival berlangsung dari 3 hingga 5 Mei 2019 di pekarangan Menara Tun Mustapha.
9 Mei Majlis Berbuka Puasa Kumpulan Yayasan Sabah di Foyer Auditorium Tun Ahmad Raffae, Menara Tun Mustapha.
14 Mei Majlis Berbuka Puasa Bersama Pihak Pengurusan Yayasan Sabah Peringkat Zon Pantai Barat Utara di Masjid Kg. Tambulion, Kota Belud.
17 Mei Majlis Berbuka Puasa Bersama Pihak Pengurusan Yayasan Sabah Peringkat Zon Pedalaman Utara di Masjid Perumahan Kalang, Tenom.
19 Mei Majlis Berbuka Puasa YAB Ketua Menteri Sabah bersama Mahasiswa/Mahasiswi Institut Pengajian Tinggi di Semenanjung Malaysia.
21 Mei Majlis Penyerahan Kuih-Muih Hari Raya Tahun 2019M/1440H kepada Anggota Pasukan Keselamatan oleh YAB Ketua Menteri Sabah.
3 Julai Majlis doa selamat bakal haji staf Kumpulan Yayasan Sabah di Menara Tun Mustapha.
8-12 Julai Minggu Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan Kumpulan Yayasan Sabah di Menara Tun Mustapha.
24 Julai Majlis Pelancaran KPI Kumpulan Yayasan Sabah bertempat di Teater Tun Hamdan, Menara Tun Mustapha.
27 Julai Konvokesyen University College Sabah Foundation di Auditorium Tun Ahmad Raffae, Menara Tun Mustapha.
11 Ogos Program Qurban dan Aqiqah sempena Hari Raya AidilAdha Tahun 2019M/1440H.
7 September Sambutan Hari Potensi Bahagian Perkembangan Kanak-Kanak Yayasan Sabah di Dewan Serbaguna Tadika Ria.
5 Oktober Perbarisan sempena Hari Jadi Yang di-Pertua Negeri Sabah.
19 Oktober Hari Keluarga Kumpulan Yayasan Sabah
  Majlis Konvokesyen Kolej Teknikal Yayasan Sabah kali ke-24.
16 November Majlis Graduasi dan Konsert Prasekolah di Auditorium Tun Ahmad Raffae, Menara Tun Mustapha, Kota Kinabalu.
Media
  • Siaran Akhbar