Kalendar Aktiviti
Kalendar Aktiviti 2019
Tahun
15 Januari Majlis Perjumpaan YAB Datuk Seri Panglima Haji Mohd. Shafie bin Haji Apdal, Ketua Menteri Sabah merangkap Pengerusi Lembaga Pemegang Amanah Yayasan Sabah bersama Pengurusan Kumpulan Yayasan Sabah di Wisma Innoprise, Kota Kinabalu.
18 Januari Taklimat Program Pertukaran Pelajar-pelajar Sabah Sarawak di Bilik Multivision, Menara Tun Mustapha, Kota Kinabalu.
24 Januari Majlis Penyampaian Bantuan Pendidikan One-Off dan Bantuan Balik Sekolah Menengah bertempat di Kompleks Dewan Kuliah Pusat, UMS.
26 Januari Majlis Perhimpunan Korporat Benta Wawasan Sdn. Bhd. bersama YAB Ketua Menteri Sabah dan Lawatan Kerja Rasmi Ahli-Ahli Lembaga Pengarah BWSB di Dewan Serbaguna, Ladang Seraya, Benta Wawasan, Tawau.
2 Februari Taklimat kepada Ibu Bapa Murid-murid Tadika Ria bertempat di Teater Tun Hamdan, Menara Tun Mustapha.
8 Februari Majlis Penyerahan Bantuan Pakaian Seragam Sekolah kepada Mangsa Kebakaran Kg. Perpaduan Pulau Banggi Kudat di Pejabat Pegawai Pembangunan Masyarakat N.1 Banggi
13 Februari Majlis Makan Malam Kumpulan Yayasan Sabah di Auditorium Tun Ahmad Raffae, Menara Tun Mustapha, Kota Kinabalu
15-22 Februari Pesta Sukan Antara Yayasan-Yayasan Se-Malaysia ke-13(PESAYA), Langkawi, Kedah.
23 Februari Majlis Ramah Mesra Menteri Pelajaran dan Inovasi dan Pengarah Yayasan Sabah bersama Siswa-Siswi Sabah Zon Utara di Dewan Budaya, Universiti Sains Malaysia, Pulau Pinang.
2 Mac Program Hari Sihat Cergas Warga Kumpulan Yayasan Sabah.
8 Mac Lawatan Kebawah Duli Yang Maha Mulia Seri Paduka Baginda Raja Permaisuri Agong Tunku Hajah Azizah Aminah Maimunah Iskandariah binti Al-Marhum Al- Mutawakkil ‘Alallah Sultan Iskandar Al-Haj lawatan ke Galleria Artisan, Menara Tun Mustapha
12 Mac Majlis penyerahan kenderaan bagi inisiatif rondaan (Pemantauan & Penguatkuasaan) di Lembah Danum-Lembangan Maliau-Kanyon Imbak di Menara Tun Mustapha.
21-22 Mac Pameran sempena Persidangan Antarabangsa Heart of Borneo (HoB) "Transcending Boundering for a New Conservation Era” anjuran Jabatan Perhutanan Sabah di The Magellan Sutera, Sutera Harbour Resort, Kota Kinabalu.
26 Mac Majlis Perasmian Pusat Pembelajaran Kanyon Imbak (ICSC) oleh Ketua Menteri Sabah merangkap Pengerusi Lembaga Pemegang Amanah Yayasan Sabah, Kanyon Imbak, Tongod.
29 Mac Seminar Petunjuk Prestasi Utama (KPI), Teater Tun Hamdan, Menara Tun Mustapha.
16 April Borneo Geographic Expedition Seminar di Ming Garden Hotel & Residences,Kota Kinabalu
18 April Hari Sukaneka Bahagian Perkembangan Kanak-Kanak, Kompleks Sukan Tun Adnan.
30 April Program Kecemerlangan Pelajar SMK Pengiran Omar, Sipitang.
1 Mei Pameran sempena Pelancaran Perayaan Pesta Kaamatan Peringkat Negeri Tahun 2019
3 Mei Majlis Perasmian Galleria Artisan di Pusat Pentadbiran Negeri Sabah (PPNS)
Mei Majlis Penyerahan Kuih-Muih Hari Raya Tahun 2019M/1440H kepada Anggota Pasukan Keselamatan oleh YAB Ketua Menteri Sabah
9 Mei Majlis Berbuka Puasa bersama Pihak Pengurusan Yayasan Sabah di Foyer Auditorium Tun Ahmad Raffae, Menara Tun Mustapha.
12 Mei Majlis Berbuka Puasa YAB Ketua Menteri Sabah bersama Mahasiswa/Mahasiswi Institut Pengajian Tinggi di Semenanjung Malaysia.
  Majlis Penyampaian Anugerah Biasiswa Cemerlang Negeri Sabah di Auditorium Tun Ahmad Raffae, Menara Tun Mustapha
11 Ogos Program Qurban dan Aqiqah sempena Hari Raya AidilAdha Tahun 2019M/1440H
  Sambutan Hari Potensi Bahagian Perkembangan Kanak-Kanak Yayasan Sabah di Dewan Serbaguna Tadika Ria
31 Ogos Perbarisan sempena Hari Kebangsaan