Selamat Datang
Yayasan Sabah, kini secara operasinya dirujuk sebagai Kumpulan Yayasan Sabah telah ditubuhkan melalui Enakmen No. 8, Dewan Undangan Negeri Sabah pada tahun 1966. Tokoh di sebalik penubuhan Yayasan Sabah adalah Allahyarham Tun Datu Haji Mustapha Bin Datu Harun, Bapa Kemerdekaan Negeri Sabah yang mana wawasan beliau adalah untuk menggalakkan kesedaran Malaysia di kalangan rakyat di Negeri Sabah. Objektif penubuhan Yayasan Sabah adalah untuk menyediakan peluang dan kemudahan pendidikan untuk rakyat Malaysia di Sabah; mewujudkan peluang untuk pengagihan kekayaan ekonomi yang lebih saksama di kalangan rakyat Negeri Sabah; dan menyediakan bantuan kepada institusi kebajikan dan mangsa-mangsa bencana alam. Selanjutnya...
Video Korporat
Dokumen
Piagam Pelanggan
Rakan Korporat
Kemudahan
Maklumbalas
14 Disember 2019
Safari Dakwah bersama Ustazah Oki Setiana Dewi anjuran bersama Aman Palestin, Badan Kebajikan Islam Yayasan Sabah dan PUSPANITA Yayasan Sabah di Auditorium Tun Ahmad Raffae, Menara Tun Mustapha...Selanjutnya
9-18 Disember 2019
Ekspedisi Saintifik Kanyon Imbak...Selanjutnya
Kursus Orientasi Alam Semula jadi di Pusat Pembelajaran Lembangan Maliau | Tawau | 18-22 November 2019... Selanjutnya
Flag-Off Program Biodiversiti Kanyon Imbak (Ekspedisi Saintifik 2019) | Menara Tun Mustapha | 9 Disember 2019... Selanjutnya
Pautan Kumpulan Berkaitan

+(60) 88 326300