Selamat Datang
Yayasan Sabah, kini secara operasinya dirujuk sebagai Kumpulan Yayasan Sabah telah ditubuhkan melalui Enakmen No. 8, Dewan Undangan Negeri Sabah pada tahun 1966. Tokoh di sebalik penubuhan Yayasan Sabah adalah Allahyarham Tun Datu Haji Mustapha Bin Datu Harun, Bapa Kemerdekaan Negeri Sabah yang mana wawasan beliau adalah untuk menggalakkan kesedaran Malaysia di kalangan rakyat di Negeri Sabah. Objektif penubuhan Yayasan Sabah adalah untuk menyediakan peluang dan kemudahan pendidikan untuk rakyat Malaysia di Sabah; mewujudkan peluang untuk pengagihan kekayaan ekonomi yang lebih saksama di kalangan rakyat Negeri Sabah; dan menyediakan bantuan kepada institusi kebajikan dan mangsa-mangsa bencana alam. Selanjutnya...
Video Korporat
Dokumen
Piagam Pelanggan
Rakan Korporat
Kemudahan
Maklumbalas

PERINTAH KAWALAN PERGERAKAN BERSYARAT
Berikutan pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) dari 27 Oktober hingga 6 Disember 2020, semua kawasan konservasi di bawah seliaan Kumpulan Yayasan Sabah adalah ditutup

Walaubagaimanapun, pejabat-pejabat Kumpulan Yayasan Sabah di seluruh Sabah mula beroperasi pada 27 Oktober 2020.

Untuk sebarang pertanyaan, sila kemukakan ke ysinfo@ysnet.org.my
MAKLUMAT BERKAITAN INTEGRITI KUMPULAN YAYASAN SABAH
Kumpulan Yayasan Sabah mewujudkan saluran aduan untuk menerima maklumat berkaitan dengan pelanggaran tatatertib, penyelewengan, rasuah, salah guna kuasa atau jenayah....Selanjutnya
Pautan Kumpulan Berkaitan