Selamat Datang
Yayasan Sabah, kini secara operasinya dirujuk sebagai Kumpulan Yayasan Sabah telah ditubuhkan melalui Enakmen No. 8, Dewan Undangan Negeri Sabah pada tahun 1966. Tokoh di sebalik penubuhan Yayasan Sabah adalah Allahyarham Tun Datu Haji Mustapha Bin Datu Harun, Bapa Kemerdekaan Negeri Sabah yang mana wawasan beliau adalah untuk menggalakkan kesedaran Malaysia di kalangan rakyat di Negeri Sabah. Objektif penubuhan Yayasan Sabah adalah untuk menyediakan peluang dan kemudahan pendidikan untuk rakyat Malaysia di Sabah; mewujudkan peluang untuk pengagihan kekayaan ekonomi yang lebih saksama di kalangan rakyat Negeri Sabah; dan menyediakan bantuan kepada institusi kebajikan dan mangsa-mangsa bencana alam. Selanjutnya...
Video Korporat
Dokumen
Piagam Pelanggan
Rakan Korporat
Kemudahan
Maklumbalas
PELAN PEMULIHAN NEGARA- FASA 2
Dimaklumkan waktu operasi bagi semua pejabat Kumpulan Yayasan Sabah adalah dari pukul 8.00 pagi hingga 1.00 petang.
Sebarang pertanyaan, sila kemukakan ke ysinfo@ysnet.org.my
PERMOHONAN TAJAAN BIASISWA/ PINJAMAN PENGAJIAN TINGGI YAYASAN SABAH 2021
Sila maklum, tarikh tutup permohonan untuk Tajaan Biasiswa/ Pinjaman Tinggi Yayasan Sabah 2021 dilanjutkan sehingga 31 JULAI 2021.
MAKLUMAT BERKAITAN INTEGRITI KUMPULAN YAYASAN SABAH
Kumpulan Yayasan Sabah mewujudkan saluran aduan untuk menerima maklumat berkaitan dengan pelanggaran tatatertib, penyelewengan, rasuah, salah guna kuasa atau jenayah....Selanjutnya

Berita Kumpulan Yayasan Sabah Vol.2 2021 ... Selanjutnya
Selanjutnya