Selamat Datang
Yayasan Sabah, kini secara operasinya dirujuk sebagai Kumpulan Yayasan Sabah telah ditubuhkan melalui Enakmen No. 8, Dewan Undangan Negeri Sabah pada tahun 1966. Tokoh di sebalik penubuhan Yayasan Sabah adalah Allahyarham Tun Datu Haji Mustapha Bin Datu Harun, Bapa Kemerdekaan Negeri Sabah yang mana wawasan beliau adalah untuk menggalakkan kesedaran Malaysia di kalangan rakyat di Negeri Sabah. Objektif penubuhan Yayasan Sabah adalah untuk menyediakan peluang dan kemudahan pendidikan untuk rakyat Malaysia di Sabah; mewujudkan peluang untuk pengagihan kekayaan ekonomi yang lebih saksama di kalangan rakyat Negeri Sabah; dan menyediakan bantuan kepada institusi kebajikan dan mangsa-mangsa bencana alam. Selanjutnya...
Video Korporat
Dokumen
Piagam Pelanggan
Rakan Korporat
Kemudahan
Maklumbalas
Berita Semasa
Mac 28
Administrative Professionals Conference 2017 ... Selanjutnya
Mac 28
Majlis Penyampaian Sijil Tamat Kursus Peserta Latihan Asas Kemahiran Seni Kraftangan ... Selanjutnya
Mac 29
Roadshow Yayasan Sabah Bersama Rakyat (YSBR) ... Selanjutnya